Mjäll & hårbottenproblem

Nästan alla får mjäll

Huden i hårbotten förnyas ständigt, detta medför att yttersta hudlagret lossnar och att man kan få känslan av att det kliar. Mjäll och irriterad hårbotten är vanliga problem med symptom i form av klåda samt små vita fjäll i håret och på kläder. Nu
finns Daxxin Shampoo & Balsam samt Daxxín Psoriasis som kan hjälpa
dig lindra besvären!

Mjäll är döda hudceller som har stötts bort från det yttersta hudlagret i hårbotten.

Det finns två typer av mjäll: Torra, fina och lösa mjäll och feta och grova mjäll.

Torra mjäll uppstår vanligtvis vid alltför frekvent tvättning av håret. Huden i hårbotten förnyas ständigt genom att de yttersta ‘torra’ hudcellerna lossnar. Uttorkad hårbotten avstöter döda hudceller.
Detta kallar vi torra mjäll!

Hårbotten kan bli extra uttorkad av yttre påverkan:
– Torra miljöer ute speciellt på vintern
– Vid bärande av mössa, keps, hjälm.
– Torra miljöer inomhus
– Vid användning av hårtork, plattång etc
– Vid användning av hårvårdsprodukter som wax, mousse, gelé m.m.

Feta mjäll uppkommer på grund av felaktig eller dålig hårhygien.

Sebum är en naturlig olja som produceras av våra talgkörtlar för att skydda hårbotten. Bakterier och Svampar (hudens mikroflora) är en naturlig del av hårbotten. Dessa bakterier och svampar ( Melassezia furfur) förbrukar sebum och bildar restprodukter. De kan vara irriterande för hårbotten. Vid obalans kan man få ett överskott av dessa restprodukter. Nya hudceller i hårbotten växer då till extra snabbt, samtidigt ökar de döda hudcellerna som stöts bort. Det är detta vi kallar feta mjäll!

Torra och feta mjäll liksom irriterad hårbotten behandlas enklast och med fördel med Daxxín mjällshampoo.

Det förekommer två olika kategorier av mjällprodukter – Medicinska receptfria mjällprodukter med verksam komponent och kosmetiska receptfria mjällprodukter med verksam komponent

Medicinska receptfria mjällprodukter med verksam komponent kan fungera men då ofta med besvärande biverkningar såsom torrt sprött hår, missfärgningar och dålig lukt som följd. Håret blir i dålig kondition och kunden blir missnöjd och återgår därefter till sitt vanliga schampo, ofta återkommer då mjällproblemet efter ett tag och förnyad kur får göras.

Kosmetiska receptfria mjällprodukter med verksam komponent fungerar ibland men ibland inte alls eller ej tillräckligt bra och kunden blir missnöjd då mjällproblemet ofta inte blir avhjälpt utan återkommer inom kort.

Daxxin däremot fungerar på två sätt, dels genom att lösa pågående hårbottenproblem, dels för kontinuerlig användning i preventivt syfte för att slippa få återfall av problemen.
Daxxin ger inga bevisade negativa effekter.

Torr hårbotten med mjäll

Irriterad hårbotten med mjällproblem

Var köper jag Daxxín?