Upptäck Daxxin

Torr hårbotten

Torr hårbotten är ett vanligt hårbottenproblem som kan bero på flera saker såsom det nordiska torra och kalla klimatet, frekvent tvättande av håret eller användande av starka hårprodukter. En torr hårbotten kan även bli irriterad och orsaka klåda, och det kan dessutom lossna torra vita hudflagor.

Irritation och torra, fina och lösa hudflagor är vanligt om huden i hårbotten torkar ut.

För att bli av med problemet så är valet av produkt viktigt, därför finns Daxxin Dry Scalp-serie med flera skonsamma produkter för dig med torr hårbotten som vårdar torr hårbotten, lugnar irritation och ger ett friskt hår och hårbotten.

Dry Scalp Normal/Dry
mild parfym

Schampo mot torr hårbotten för normalt/fint torrt hår med mild parfym

 

Dry Scalp Normal/Dry utan parfym

Schampo mot torr hårbotten för normalt/fint torrt hår utan parfym

Dry Scalp
Extra Volume mild parfym

Volymgivande schampo mot torr hårbotten med mild parfym

Dry Scalp Intense Treatement

Effektiv och trippelverkande hårbottengel med anti-itch komplex

Mjäll

Shampoo Anti-Dandruff
mild parfym

Schampo mot mjäll med mild parfym

Schampo Anti-Dandruff
utan parfym

Schampo mot mjäll med utan parfym

Mjäll är ett vanligt hårbottenproblem. Huden i hårbotten förnyas ständigt, detta medför att yttersta hudlagret lossnar och att man får känslan av att det kliar. Följaktigen lossnar små vita fjäll från hårbotten bestående av döda hudceller. Oavsett om du har torr eller fet hårbotten kan du få mjäll.

Det finns två typer av mjäll; torra och feta. Torra mjäll lossnar lätt och kan synas på kläderna medan feta mjäll ofta kan fastna i hårbotten. Vad som orsakar mjäll kan skilja sig från person till personde

Torra mjäll uppstår vanligtvis vid alltför frekvent tvättning av håret. Huden i hårbotten förnyas ständigt genom att de yttersta hudcellerna lossnar och en uttorkad hårbotten avstöter döda hudceller, det vill säga torra mjäll.

Mjäll behandlas enklast och med fördel med Daxxin mjällschampo.  Daxxin är effektivt mot ditt hårbottenproblem och kontinuerlig användning motverkar även att problemen återkommer.

Shampoo Anti-Dandruff
mild parfym

Schampo mot mjäll med mild parfym

Schampo Anti-Dandruff
utan parfym

Schampo mot mjäll med utan parfym

Psoriasis i hårbotten

Psoriasis är en inflammatorisk långtidssjukdom som orsakar hud- och ledbesvär. Psoriasis är mer vanligt än vad många tror. Ungefär tre procent av alla människor har psoriasis och ungefär 70 procent av de som har psoriasis har det i hårbotten. Detta innebär att cirka 210 000 personer i Sverige har psoriasis i hårbotten.
 

Psoriasis beror på en alltför snabb tillväxt av hudceller och en låggradig inflammation i kroppen. Det finns olika former av psoriasis. I hårbotten uppträder psoriasis ofta som enstaka fläckar, eksem över stora hudområden, som rodnad eller en tjock beläggning. Även kraftig fjällning och ökad känslighet kan förekomma. 

Psoriasisfläckar kan ofta sitta längs med hårfästet, pannan, vid öronen eller vid bakhuvudet och en bit under hårfästet.

 
Det är viktigt att sköta om sin hårbotten på rätt sätt för att lindra besvären. Milda, doftfria hårvårdsprodukter passar bäst för de med Psoriasis.

Schampoo avsett att lindra problem 
med psoriasis i hårbotten

Rekommenderat av dermatologer

”My research has shown that Daxxin Psoriasis relieves the effects of psoriasis in the scalp by clearly reducing the symptoms.”

– Dr. Gånemo, RN, Ph.D., Associate Professor, Lund University Hospital, Lund, Sweden

Torr hud och hårbotten

Torr hud och hårbotten är vanligt problem bland oss som lever i ett nordiskt klimat med kyla och torr luft. En torr hud innehåller för lite fukt och fett.
 
När huden är torr är den också mer känslig och ömtålig, den blir lättare irriterad och ökar risken för besvär som, till exempel, eksem.
 
En torr hårbotten kan även bli irriterad och orsaka klåda, det kan även lossna torra vita hudflagnor. Torra, fina och lösa mjällflagnor är vanligt om huden i hårbotten torkar ut, till exempel på grund av alltför frekvent tvättning av håret.

Hair & Body Wash 2-IN-1

En 2-IN-1 schampo och duschgel för dig 
med torr hud och torr hårbotten. 

Återfuktande balsam

Balsam används som ett sista steg i din hårrutin för att stänga fjällskiktet i hårstråna. Applicera i urkramat hår i topparna/längderna efter schamponering med Daxxin schampo.

Du kan med fördel komplettera Daxxin Shampoo med ett Daxxin Balsam för ett friskt och vackert hår. Daxxin balsam gör håret mer tänjbart och bryttåligt. Det är återfuktande och mjukgörande med Hairspa och arganolja.

Balsam Moisturing
mild parfym

Stärkande, återfuktande och mjukgörande balsam med Hairspa och arganolja med mild parfym

Balsam Moisturing
utan parfym

Stärkande, återfuktande och mjukgörande balsam med Hairspa och arganolja utan parfym

Komplettera din hårvårdsrutin med Daxxin Balsam, ett återfuktande och mjukgörande balsam med Hairspa och arganolja

Din specialist på hårbottenproblem

Daxxin lindrar problem med mjäll, torr hårbotten, irriterad hårbotten, eksem och besvär från psoriasis utan negativa bieffekter som torrt och sprött hår. Våra schampon balanserar hårbotten och vårdar håret för ett friskt och vackert hår. Produkterna är milda, skonsamma och kan användas varje dag. Daxxin är framtaget i nära samarbete med hudläkare, apotek, frisörer och hårvårdspecialister.
 
Den trippelverkande formulan hjälper mot ditt hårbottenproblem, lugnar irritation och vårdar håret för ett friskt och vackert hår.

Upptäck Daxxin på ditt apotek

Upptäck Daxxin på ditt närmsta apotek